2013. július 9., kedd

Turisztikai blogok

Nem csak mi irunk turisztikai témájú blogot. A Magyar Turizmus Rt. hivatalosan felel a hazai idegenforgalomért. Az ő weboldalukon megtaláljuk az összes magyar turisztikai régió saját blogját. Köztük van a mi vidékünk, az Észak-Alföldi régió is.

Turisztikai témáról irni a legjobb nyáron, amikor a legtöbb ember nyaral, pihen, utazik. Ilyenkor igazán hasznos tippeket adni, hová is utazzunk, hol ehetünk finomakat, fesztiválozhatunk, túrázhatunk. Nem véletlen, hogy mi is saját blogunkat használjuk arra, hogy az aktualitásokról hirt adjunk.

Nézzük mi zajlik éppen az Észak-Alföldön. Három megye: Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar és Jász-Nagykun-Szolnok megye alkotja ezt a régiót. Egyik fő látnivalónk itt a Hortobágy, a blogbejegyzés szerint éppen sportfesztivál zajlik. A régió adminisztrativ központja Szolnok, ahol a Tiszához kötődik a legtöbb program: zenés koncertek, szinházi előadások.

A fesztiválok sora folytatódik: Kisújszálláson Halászlé Főző Fesztivál, Bárándon Kenyérfesztivál, Debrecenben Katonazene Fesztivál. Irnak szűkebb vidékünk, a szabolcsi terület aktivitásairól is, hiszen Vásárosnaményban épp most volt a Zoárd napi Sokadalom.

Jó olvasást, böngészést, ötletszerzést!

Utazzunk, itthon!

Magyarország blogja

Észak-Alföld blogja

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése