A Brill Pálinkaház terméke nyerte az Év Pálinkája dijat. A birskörte pálinka az
Országos Pálinka- és Törkölypálinka Versenyen Gyulán kapta meg ezt a megtisztelő kitüntetést.
Mint nemzeti kincs, a hagyományoknak megfelelően december nyolcadikán, a
pálinkafőzők védőszentjének, Szent Miklósnak a napján kerül be a Mezőgazdasági
Múzeum vitrinjébe.
Nemrég Pálinkafesztivál zajlott Budapesten. Itt a meggypálinkát választották az év pálinkafajtájának, igy ezen gyümölcs köré épitették a rendezvény programjait.
Az inyencek számos hazai termelő finomságait kóstolgathatták, persze csak mértékkel. Itt díszdobozba került Magyarország pálinkafőzdéinek közös „munkája”, a legnemesebb meggypárlatokból házasított Év pálinkája.
Fogyasztói kutatások alapján egyre inkább minőségi röviditalokat iszunk idehaza. A nem túl tiszta, bizonytalan eredetű szeszek ideje lejárt, a maximális tisztaságú párlatok, kisüstik jönnek és hóditanak. A fogyasztók célja sem a lerészegedés, hanem a kifinomult kóstolgatás, a közösségben, családban való koccintás.
Azért óvatosan a koccintással, a mostani kánikulában hamar bajba kerülhetünk.
Pálinkafesztivál
Örömmel bukkantam rá erre a blogra, tetszik a lankadatlan mesélőkedv! Sokat tanultam máris belőle... Jó volna, ha nemcsak más blogírók olvasgatnák:-) Sok közös van a gondolkodásunkban - ellesek majd néhány ötletet, de igyekszem mindig idézni!
VálaszTörlésKöszönjük!
TörlésKöszönjük a biztató szavakat! Örülünk, ha sikerült tippeket, ötleteket adni!
VálaszTörlés