2014. április 23., szerda

Csézy Collection

A népszerű énekesnő, Csézy sosem titkolta, hogy vidékről, Mezőkövesdről származik. Nemrég saját ruhakollekcióval illetve –márkával jelent meg.


A Csézy Collection a mezőkövesdi matyó himzéseket használja az álomszép ruhákon. Vannak hétköznapi viseletre alkalmas blúzok, kabátok, elegánsabb ruhák.



A bemutatóról szóló filmet ezen a linken lehet megtekinteni. Csézyről és ruháiról több info a www.csezy.eu oldalon van.

1 megjegyzés:

  1. Öröm látni, hogy tovább él a gyönyörű hímzés, kívánom, hogy sikeres legyen ez az üzleti vállalkozás! Mezőkövesdi emlékünk egy tavalyi kirándulás, meglátogattuk Kisjankó Bori emlékmúzeummá tett szülőházát is. Ott hallottuk a múlt század ötvenes éveit jellemző történetet: A házban mesélte a tárlatvezető hölgy, hogy Bori néni egész életében petróleumlámpa fényénél dolgozott, tiltakozott, hogy bevezessék házába a villanyt. Ám amikor az állami kitüntetést megkapta, addig unszolták, hogy hozzájárult, szobájában egy szál villanykörte legyen. Be is szerelték, de kapcsolót már nem!!! a mennyezetről az asztal fölé lelógó csupasz égő ki-be csavarással működött. Egy viharos napon, amikor az eső elállt, Bori néni kiment a kertbe virágait rendbetenni, majd visszajött a szobába, vizes kézzel becsavarta az égőt, halálos áramütés érte, másnap reggel találtak rá, az asztal mellé lerogyva. A fentiekről itt:http://amulok.blogspot.hu/2012/08/tisza-to-es-kornyeke-majd-mezokovesd.html

    VálaszTörlés