2013. július 29., hétfő

Tányér a falon

Hagyományos parasztházakban és vidéken még ma is sokszor látunk festett tányérokat a falon. Gondolnánk, hogy ezek jól illenek egy modern lakásba is? Pár ötletet adunk hozzá!

A falra rakott tányérok csupán dekorációs célt szolgálnak. Kicsit macerás is a felhelyezésük, kitalálni, hogy pontosan hová akasszuk, s jól felszögelni, hogy még véletlenül se essenek le. Modern otthonokba a legjobb, ha szinek szerint csoportositjuk a tányérokat. A különböző formájú és nagyságú porcelánok vagy kerámiák igy szép összhangot kapnak.

A lenti képen egyszerű fehér tányérokat használtak a diszitéshez. A szint a keretek és bútorok adják meg: itt épp a fűzöld, ami ismétlődik az ülőpadon, a széken és a falra akasztott kereten. Jó ötlet üres, használaton kivüli fa képkereteket a falra akasztani, s ezekbe helyezni a tányérokat.


A következő képen a tányérokat nem a falra szegelték, hanem szalagra fűzték és úgy akasztották egy függönykarnisra. Nagyon kreativ, egyedi ötlet és még praktikus is. Hiszen egyszerűbb a felrakás, nem kell egyenként méregetni a szögek helyét, könnyen áthelyezhetőek a tányérok, s még a falat sem furkáljuk át több helyen. A tisztitást is elősegiti, hogy a tányérokat könnyebben elérjük, jobban át tudjuk törölgetni.


A lenti képen nem használaton kivüli disztányérokat látunk, hanem az étkezéshez használt tányérokat és tálakat. Ezeket viszont nem rejtették el a szekrényben, hanem mintájukat megmutatva szépen kipakolták egy nyitott polcra. Fontos, hogy a minták itt is összhangban legyenek, például egy szinárnyalatot kövessenek. Nagyság szerint sorba rakva a használatot is megkönnyitjük.


Jó ötletelést és dekorálást kivánunk!

A fotókat a Better Homes and Gardens weboldalról kölcsönöztük.

1 megjegyzés:

  1. Egy valahai kedves emlékeket ébresztő készlet utolsó darabja így szem előtt lehet...

    VálaszTörlés