2013. július 1., hétfő

Hungarikumbolt


Megnyilt Magyarország első hungarikumboltja, mégpedig Nyiregyházán. A hungarikumok olyan minőségi magyar kézműves termékek, amelyek hagyományos módon, régi receptúrák alapján, adalékanyagok nélkül készülnek, és a legegészségesebb élelmiszeripari áruknak számítanak.
Ezek kaphatóak ebben az üzletben.

A bolt állami támogatással jött létre. Az országos hungarikumok mellett a helyi védett termékek is kaphatóak, igy például a Szatmári szilvapálinka. Az üzlet berendezése a környék településeiről származik, régi parasztbútorok és használati tárgyak.

A fizikai üzletek mellett találni online boltokat is. Elsőre a www.hungarikumbolt.hu jött be, elég szép, jól strukturált honlappal, szines hazai termékkinálattal. Majdnem ugyanezen a néven, de c-vel irva is működik webshop. Ez egy kicsit bonyolultabb felület, de a termékválaszték itt is kielégitő.

A Memories of Hungary is magyaros termékeket kinál, bár itt a hungarikumok és élelmiszerek vannak kisebbségben, s inkább turistáknak való használati és disztárgyakat találunk. Nagyon szép, izléses a régit és a modernt ötvöző formavilág, a modernizált himzésmotivumok megjelenése az asztali alátéteken, bögréken. Persze van turistásabb kalocsai mintás blúz és farmernadrág is.
 
 Ha külföldi vendégeink vannak, vagy mi magunk utazunk külföldre, érdemes apró ajándékokért, ötletekért, finomságokért betérni a fent emlitett üzletekbe.
 
 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése