2014. május 21., szerda

Paprika bolt Moszkvában

Magyar élelmiszereket árusító bolt nyílt Moszkvában Paprika néven, a tervek szerint egy éven belül 10-15 üzletből álló hálózat jön létre Oroszországban - mondta az átadó rendezvényen Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter.


Az Élelmiszer Online arról ír, hogy a magyar és orosz tulajdonosok által alapított Paprika Kft. a tervek szerint minden egymilliónál nagyobb lakosú orosz városban üzletet fog nyitni. A boltoknak egységes arculatuk lesz. Az első, nagyjából kétszáz négyzetméteres alapterületű boltban a szalámik, húsáruk, borok, pálinkák, csokoládék, sörök mellett büfé is működik, ahol tradicionális magyar ételeket kínálnak.

Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter kiemelte: az oroszországi export 2010 óta folyamatosan emelkedik, évente 20-25 százalékkal nő. Ez az emelkedés teszi lehetővé, hogy egyre több késztermék, minőségi magyar kézműves termék jusson el az orosz piacra, és prémium terméket árusító üzletek nyíljanak.

A miniszter szerint jelenleg 100 magyar cégnek van beszállítói jogosultsága az orosz piacra. Terveik szerint a beszállítói körbe további ötven vállalkozást vonnának be a magyar élelmiszerexport további növeléséhez.
(forrás: Élelmiszer Online )

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése