2014. augusztus 27., szerda

Befőttesüveg

Mi minden készíthető befőttes üvegből? Bejegyzésünkben pár tippet szeretnénk adni eme haszontalannak tűnő tárgy felhasználásához. Van, akinek megszámlálhatatlan sok üveg gyűlik otthon, s nem tud vele mit kezdeni. Van, aki szelektív konténerbe dobja. Most vegyük elő kreatív énünket és alkossunk.

A legkézenfekvőbb mécsest tenni az üres üvegbe. Készíthetünk úszó mécsest: egyszerűen tegyünk vizet az üvegbe, tegyünk a közepébe egy mécsest. Az üveg száját díszíthetjük raffiával, szalaggal, ágakkal. S kész.


 Az előzőnél még egyszerűbb, ha a csupasz üvegeket egyáltalán nem díszítjük, csak egy mécsest teszünk az aljára. Tiszta, északi skandináv stílust teremthetünk így a lakásban. Hatásosabb, ha több üveget teszünk egymás mellé.


A nyár elmúltával a nyaralások emlékét még üvegbe zárhatjuk. Töltsük meg az üveg alját a tengerpartról megunkkal hozott homokkal. Erre tegyünk pár kagylót, esetleg egy fotót. Aki a  hegyekben járt, ugyanezt ásványokkal, kövekkel, kavicsokkal, tobozokkal is elkészítheti.


Virágvázának is bevethetőek az üres befőttesüvegek. Az asztal közepére állíthatjuk, vagy szalagra, madzagra fűzhetjük a lenti kép alapján. Ha elég színes a vágott virág, nincs szükség díszítő szalagokra sem.


Jó barkácsolást!

Az ötleteket a www.nlcafe.hu oldalról vettük kölcsön.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése