2014. október 7., kedd

Kreatív cipősdobozok

Mi mindenre használhatóak az üres cipősdobozok? Az üres befőttesüvegek hasznosítása után néhány kreatív ötlettel szolgálunk a papírdobozok felhasználásáról.

A legegyszerűbb, ha maradék csomagolópapírba burkoljuk a doboz alját és tetejét külön-külön. Az így létrejött mutatós dobozokban tarthatunk képeslapokat, leveleket, fontos iratokat, vagy egyéb csecsebecsét.


Ha papír helyett textílmaradékokkal fedjük be a dobozt, akkor egy tartósabb, még mutatósabb és eredetibb tárolóhelyet kapunk. A dobozt tarthatjuk a polcon, vagy akár felfüggesztve is. Behúzhatjuk különböző színű és mintájú, de egymással harmonizáló anyagokkal is.


A gyerekekkel akár babaházat is készíthetünk. Csak bízzuk a kicsikre az alkotást: ollóval vágják ki az ablakok és ajtók helyét, majd díszítsék a falakat maradék anyagokkal, színes papírokkal. A doboz egyik oldala maradjon szabadon, hogy bele lehessen tenni a babákat, berendezési tárgyakat. S indulhat a játék!


Akár elegáns ajándék vagy ajándékhordozó is készülhet a dobozból. Zsákvászont, mutatós selymet vagy kázsmér anyagot ragaszthatunk a doboz oldalára. A tetejére szalagokból, száraz növényekből, műanyag virágból készülhet dísz. Ezt az ajándékot be sem kell csomagolnunk, hiszen már megjelenésében is ajándék.

A fenti ötleteket a www.evamagazin.hu oldalról vettük. 

1 megjegyzés:

  1. Én nagyon szeretem a cipősdobozokat!
    Az a szalagkantáros megoldás szuperjó!!!!!!!!!

    VálaszTörlés