2013. március 20., szerda

Magyaros ruha modern formában

Most három olyan magyar alkotót, designert mutatunk be, akik újra álmodták a régi mintákat és tradicionális magyar öltözködési formákat.

Hampel Katalin üzlete sok éve a Váci utcában található. Külföldi turisták, külföldön élő magyarok és hazai közszereplők kedvenc üzlete. Ha visszafogottan elegáns, de mégis egyedi ruhát szeretnénk, ide kell betérnünk. Modern bocskai jellegű kabátjairól hires. Nem olcsó, de csodás darabok.


A Romani Design egy új márka, a cigány mintákat, anyagokat viszi át a modern ruházatra. A szines, tarka-barka zöldes, pirosas, sárgás nagy virágmintás anyagok megjelennek mai blúzokon, szoknyákon, vagy akár egy modern esküvői ruhán is. Érdekesen menti át az alkotó, Varga Erika a hagyományos, s leginkább nem a divatosságáról ismert cigány mintákat, a mai korba.


A Matyó Design két "matyó" testvér együtteséből jött létre. Kezdetben a matyó virágmintákat himezték pólóra, táskára, ebből nőtte ki magát a népies motivumokkal diszitett márka. Az egyik tervező-tulajdonos férje a népszerű szinész, Nagy Ervin. Ő a márka arca is, ez elég nagy ismertséget is szerzett a márkának. Elég mutatósak az egyszerű fekete vagy fehér alapra himzett apró virágminták.



Hampel Katalin

Romani Design

Matyó Design

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése