2013. augusztus 20., kedd

Újkenyér

Augusztus 20-a Szent István, az államalapitás és az új kenyér ünnepe. Ezen alkalomból megsütötték a Kárpátok Kenyerét, melybe a hozzávalókat az országon belüli és határon túli magyar területekről gyűjtötték össze.


Mi egy egyszerű kenyérrecepttel szeretnénk hozzájárulni az ünnephez. Csak néhány hozzávaló szükséges, s házi sütésű kenyeret kapunk eredményül.

Hozzávalók:
3 pohár liszt
1/4 teáskanál élesztőpor
1,5 teáskanál só
1,5 pohár viz

A hozzávalókat 1 percig keverjük, majd 12-14 órára állni hagyjuk, hogy megkeljen. 260 fokos sütőben sütjük 30 percig fedél alatt (a legjobb egy jénai edényben), majd 10 percig fedél nélkül ropogósra sütjük.

Jó étvágyat a kenyérhez!

Minden jót az ünnephez!

2 megjegyzés:

  1. Köszönöm. Ünnep után is érdemes megsütni, így is teszek!

    VálaszTörlés
  2. Ha a jénai edényt kikenjük zsírral vagy vajjal, még finomabb lesz a ropogós kenyér héja!

    VálaszTörlés