Augusztus 20-a Szent István, az államalapitás és az új kenyér ünnepe. Ezen alkalomból megsütötték a Kárpátok Kenyerét, melybe a hozzávalókat az országon belüli és határon túli magyar területekről gyűjtötték össze.
Mi egy egyszerű kenyérrecepttel szeretnénk hozzájárulni az ünnephez. Csak néhány hozzávaló szükséges, s házi sütésű kenyeret kapunk eredményül.
Hozzávalók:
3 pohár liszt
1/4 teáskanál élesztőpor
1,5 teáskanál só
1,5 pohár viz
A hozzávalókat 1 percig keverjük, majd 12-14 órára állni hagyjuk, hogy megkeljen. 260 fokos sütőben sütjük 30 percig fedél alatt (a legjobb egy jénai edényben), majd 10 percig fedél nélkül ropogósra sütjük.
Jó étvágyat a kenyérhez!
Minden jót az ünnephez!
Köszönöm. Ünnep után is érdemes megsütni, így is teszek!
VálaszTörlésHa a jénai edényt kikenjük zsírral vagy vajjal, még finomabb lesz a ropogós kenyér héja!
VálaszTörlés