2011. december 6., kedd

Karácsonyi koszorúk pirosban

Legyen az idei karácsonyod más! Könnyű ezt mondani, de olyan nehéz megvalósitani... Mit csináljunk, hogy ne a rohanásról, az ajándékok beszerzéséről, a pénzköltésről szóljon az ünnep? Készits ajándékokat saját magad, tölts időt a gyerekeiddel, szeretteiddel, élvezd a közös barkácsolást ésjátékot. Ehhez adok most egyszerű tippeket.

A karácsonyi hangulatot már most a lakásodba, házadba csempészheted. Nem kell szentestéig várni a karácsonyfa-diszitéssel, diszits koszorúkkal, girlandokkal már most! A piros igazán meleg, karácsonyi szin. Lássuk, hányféleképpen diszithetünk egy egyszerű koszorút, mégpedig pirosban!

Ha természetben járunk, gyűjtsünk terméseket. Ilyenkor a csipkebogyó ágaiból szedhetünk, vigyázat, szúrós. Az ágakat hajlitsuk, tekerjük koszorú formára és már kész is! Kerülhet a bejárati ajtóra, az asztal közepére, gyertyák köré.

Egy másik egyszerű ötlet a klasszikus fenyőkoszorúra épül. Kész fenyőkoszorút virágboltban, piacon is kaphatunk, vagy fenyőágakból magunk készithetünk. Ezt diszitsük piros gömbökkel, szalagokkal, diszekkel. Néhány perc, s mutatós diszt kapunk!

Ha vannak otthon kallódó, leszakadt gombjaid, kezdj velük valamit. Válogasd ki szinek szerint, s a piros, fehér, ezüst, arany szinűeket varrd fel egy textilkoszorú alapra. Dekorboltban kaphatsz ilyet, vagy magad is elkészitheted: Varrj egy textilzsákot, hosszúkásat, töltsd meg vattával, s varrd össze a két végét, hogy koszorút formázzon. A sok gomb fedje el az alapot, még egy masni, s kész a nagy mű!

Hasonló elven alapszik a textilkoszorú. Textilalapra textilrózsákat varrunk, ezek egyszerűen, a textilek feltekerésével keletkeznek. Nem fontos, hogy karácsonyi mintás anyagod legyen, csak hogy a szinek harmonizáljanak. Nem kell teljesen beboritani a koszorút, ha mutatós az alap mintája, hagyjuk szabadon.

Remélem, mindenki talált megfelelő ötletet. Jó barkácsolást! Szép adventet!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése