2011. december 15., csütörtök

Vendégházunk fenyői

Már irtunk a karácsonyfa történetéről, legendájáról, most lássuk csak, miért is olyan fontos ez a Vendégházunknak (amellett, hogy közeleg az ünnep).

Vendégházunk öt éve, 2oo6-ban nyilt meg. Már a megnyitás után gondolkodtunk, hogyan tudnánk a leginkább hasznositani a hatalmas kertet. Végül 2oo apró fenyőhajtást ültettünk el a kerités mellé, szerettük volna, ha a fenyők hatalmasra növekednek, keritésként szolgálnak, s közülük néhányat akár karácsonyfaként tudunk is hasznositani. Fáradalmas munkával ültettük, kapáltuk, gyomláltuk a fenyőket. Az aprócska hajtások pedig növekedésnek indultak, s két-három év múlva már formás fenyőkké váltak. Sajnos a fák karácsony előtt igen népszerűek lettek a garázda tolvajok szemében: a korábbi években többet kivágtak közülük.
Idén szeretnénk viszont ha minél többen legális módon a mi kertünkből vágnák ki a saját karácsonyfájukat. Ha Mándokon élsz, vagy a közelben jársz, kanyarodj el a Vendégházhoz, s válaszd ki a neked tetsző fácskát! Találsz itt ezüstfenyőt, normand-fenyőt, lucfenyőt. Kivánságra akár földlabdával ki is ássuk a fácskát, hogy az ünnep után a kertben tovább élhessen.

Szép adventet, békés karácsonyvárást kivánunk mindenkinek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése