2014. július 3., csütörtök

Vizpart

Véget ért az iskola, itt a nyár, a vakáció. A Turizmus Rt. a nyári szezonban a vizi turizmust ajánlja a belföldi turisták figyelmébe. Nézzük meg, milyen vizek várják a hozzánk látogató vendégeket.

Magyarország igen gazdag vizekben, több tavunk népszerű szerte Európában, a Balatonhoz, Tisza-tóhoz, vagy éppen a Fertő-tóhoz sok-sok turista érkezik. Folyóvizeink remek lehetőséget adnak a viziturázóknak, hajós kirándulásoknak, horgászoknak és strandolóknak.

Szilva Gyógyfürdő, Vásárosnamény

Mándokhoz a legközelebbi vizes terep a Tisza. Két szomszédos településen is vizre szállhatunk: Tiszamogyoróson és Tuzséron is van kijelölt strand, ahol a hangulatos fűzfás, homokos parton szabadon lehet fürdőzni, bográcsozni, sportolni. A vizi túrák is elhaladnak ezen a részen, akár a parton lévő kempingben sátorban is aludhatunk. A Tisza túlpartjára Tiszamogyoróson pontonhidon mehetünk át, itt a beregi Tiszahát és Lónya nevezetességeit tekinthetjük meg. Tuzsérnál komp közlekedik, mellyel a Bodrogközbe jutunk.

Tisza

Termálvizekben is gazdag az ország. Mándok közelében két városban is van szinvonalas gyógyfürdő. Kisvárdán a Várfürdő a vár tövében található. Van gyógyvizes része, uszodája és kinti strandja is. Vásárosnaményban a Tisza partján található a Szilva Gyógyfürdő, ahol főként fedett részen úszhatunk, fürdőzhetünk, szaunázhatunk. Mindkét hely kiváló családi célpont.

Kisvárdai Várfürdő

Tavak is vannak a közelünkben. Horgásztavakat találunk Kisvárda mellett és Szabolcsveresmart közelében. Ide horgászengedély szükséges, de cserébe hangulatos nádasokkal körülvett vizparton sziesztázhatunk és garantált a gazdag fogás. A horgászat után pedig lehet bográcsban főzni, vagy szalonnát sütni a parton.

Ha sikerült kedvet csinálnunk a környékbeli vizekhez, várjuk jelentkezésüket!

Hasznos linkek:
Kisvárda Várfürdő
Szilva Gyógyfürdő

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése