2014. november 13., csütörtök

Madárház

Az őszi szezon színes leveleket, hűvöset hoz magával. Ilyenkor több időt töltünk bent, kevesebbet a szabadban. A kis állatok, madárkák azonban továbbra is a szabadban élnek, s jobban igénylik az odafigyelést, törődést. Ezért figyeljünk rájuk!



A környezetünkben, kertünkben, erkélyünk közelében élő madaraknak készíthetünk madáretetőt. A gyerkek már az iskolában barkácsolnak ilyet, a legegyszerűbb egy üres műanyag palackból is elkészíthető. A mi változataink fából készülnek és ház formájuk van. Ha van otthon szeg és kalapács és egy kis maradék faanyag, pár óra alatt varázslatos madárházat készíthetünk.

Pár képet ide másolunk ötletadónak. Készülhet hagyományosabb házikó, barna színre festve, a tájba olvadva. A vagányabbak merész színt is adhatnak az alkotásuknak. Vannak modern formák, vagy éppen világítótorony, templom alakú házak. Csak a képzelőerőnk szabhat határt a fantáziánknak.

A kész házikót akasszuk ki egy fára vagy a házunk falára. Tegyünk bele madaraknak szánt eleséget: apróra vágott diót, almát, szalonnát, magvakat.

Jó barkácsolást!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése