2013. február 23., szombat

Régi csipkékből

Biztosan lapul otthon a szekrényben néhány régi horgolt csipketeritő. A modern lakásokban nem igazán tudunk mit kezdeni a nagyanyáink örökségéből származó kézműves csodákkal. Néhány kreativ ötlet, s máris újszerű, hasznos disztárgyakat, lakáskellékeket barkácsolhatunk.


Vegyünk egy kör alakú csipketeritőt, ez az alapja az oroszlános párnának. Kör alakú egyszinű párnahuzatot varrjunk, ennek a közepére kerül a csipketeritő. Arcot apró öltésekkel varázsoljunk a párnára, ki lehet egésziteni apró lábakkal, farokkal is a művet. Gyerekek biztosna örülnek ennek az egyedi ajándéknak.

Csipketeritővel diszithetünk üres befőttesüvegeket, szép mécsest eredményez a munkánk. Az üvegre vékony szines papiris kerülhet, vagy csak a csipke magában. A tetejére szalag, zsinór, gomb kerülhet disznek. S már csak egy apró gyertya kell, s  kész.


Egész egyszerűen feldobhatunk egy táskát egy kisebb csipkecsodával. Az egyszerű vászontáskát vagy készen vesszük, vagy magunk varrjuk. Ennek egyik vagy mindkét oldalára kerüljön a kikeményitett, kivasalt csipke. S kész is!

Jó barkácsolást!

Az ötleteket az Otthonkommandó és a Fából Fabrika és Hencsi kreativ blogokról vettem.

 
 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése