2013. május 29., szerda

Modern magyar divat

Két olyan művészt mutatunk most be, akik a hagyományos magyaros motivumokat forradalmasitották és modern formában álmodták újra.

Tomsányi Dóri ruhatervező iparművész. Letisztult formái és szinvilága miatt már külföldön is hatalmas sikereket ér el. Nekem nem is annyira a ruhái, inkább az izlésvilága tetszett meg. Az általa tervezett kiegészitők között a táskáira lettem figyelmes.


A doritomsanyi márkájú táskák formája puritán, egyszerű. A sima fehér bőrre a mintát magyar keresztszemes mintákról vette. Ráadásul a madaras-szives minta épp megyénk Tündérmező logójában is szerepel!


Az ille-olla márkanév egy testvérpárt takar. A lányok egyike a ruhatervező, a másik a menedzser. Kabáttervezéssel kezdték az üzletet, ami mára kinőtte magát. Vásárlóik saját maguk tervezhetik meg a kabátjukat, igy akár dönthetünk arról, milyen hosszú, milyen zsebes, milyen nyakú és ujjú legyen a ruhakölteményünk.


Az ille-olla kabátokat szivesen viselnénk mi is. Kényelmesek, ám mégis csinosak. Lazák, ám mégis elegánsak. Motivumait a huszár egyenruhák zsinórozásáról vette kölcsön a tervező, szépen modernizálva, leegyszerűsitve azt.


A két tervezőnek van még egy közös sajátossága. Mindketten kitüntetettek az 50 tehetséges magyar fiatal dij által, melyet a La Femme magazin hirdetett meg. Gratulálunk nekik, s várjuk kivételes alkotásaikat!

doritomsanyi

ille-olla

50 tehetséges magyar fiatal

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése