2012. február 12., vasárnap

Szines szobák

Ideje, hogy kicsit többet irjunk a vendégházunkról. Azok, akik még nem jártak nálunk a mostani bejegyzésben betekinthetnek a ház falai közé.

Idén lesz hat éve, hogy belefogtunk ebbe a "vállalkozásba". Sokan nem láttak fantáziát abban, amire mi szántuk magunkat: méghogy egy bontásra itélt házból lakható vendégszobák lesznek?

Mi bebizonyitottuk, lehetséges. Megküzdöttünk előitéletekkel és régi, a ház egyetlen pontján sem merőleges sarkokkal s falakkal, a kopott fa nyilászárókból az újnál is jobb ajtók és ablakok születtek, s megújult a régi fapadló, s fagerendázat is. A felújitási munkák után jött a látványos berendezés. Hogyan alakitsuk ki a szobákat, úgy, hogy legyen helye az alvásnak, evésnek, pihenésnek, s közben az általunk begyűjött és felújitott sok régi bútor, szőttes, kerámia is helyt kapjon? Végül támadt egy ötletünk: mi lenne, ha szinek szerint csoportositanánk a berendezési tárgyakat, s nem zsúfolnánk össze mindent?
Az ötletből valóság lett, s ma már bárki által megtekinthető, kipróbálható. Szeretettel várunk a Faluvégi Vendégházban, ahol eldöntheted, hogy a kék, a rózsa-piros, vagy a zöld-barna szobában szeretnél aludni!
A rózsa-piros amolyan nőiesre sikeredett, a sok himzett teritő, a falvédők és takarók egy kedves nagymama vendégszobájára hasonlitanak. a kék a fiatalosabb, modernebb változat, itt is vannak régi kézimunkák és bútorok, ám a szoba mégis friss hangulatot áraszt. A zöld-barna a hagyományos paraszti házak tiszta szobájára emlékeztet, a takarók, a falvédők, a képek a falon a dédszülőktől származnak.

A mi álmunk valóra vált. Álmodd magad a régi, falusi korokba, mégpedig nálunk!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése