2013. április 16., kedd

Lassú élet

Mostanság mindenki a felgyorsult életről, az állandó rohanásról és stresszről ir. Sokan kutatják ennek okát és következményeit. Egy biztos, a rohanó világ és mellettünk elrohanó élet nem visz előre, sőt.


Egy új irányzat képviselői a lelassult életet, az ún. Slow Life fogalmát népszerűsitik. Elméletük szerint igazán tartalmas életet csak úgy tudunk élni, ha mindig jelen vagyunk a pillanatban. Tréningjeiken megtanitanak erre: hogyan engedjük el az állandó teljesitménykényszert, a rohanást, a küzdeni akarást. Helyette megtanuljuk értékelni a jelent, a kevesebbet, de az igazi, kézzel fogható valóságot.

Valahol a mi mándoki vendégházunk is ezt a Slow Life mozgalmat képviseli, bár ez a divatos kifejezés elindulásunkkor még nem létezett. Mi is valljuk, hogy a minőségi élet nem pénz és intelligencia kérdése. Nem feltétlenül a nagyvárosban, a csillogó üzletekben és a szines programkinálatban lehet megtalálni. Megtalálhatjuk a szinvonalasat vidéken, egy térerő nélküli kistelepülésen, a szomszéd néni zamatos főztjében, s a helyiek ütős pálinkájában.

Lassuljunk le. Megéri.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése