2013. április 29., hétfő

Turisztikai trendek Magyarországon

A válság ellenére javul a turisztikai statisztikánk! Ezt egy központi jelentésben olvastuk.

A tavalyi évet meghatározta a Malév februári csődje. Ez szerencsére nem váltott ki akkora káoszt a hazai turizmusban, mint számitottak rá. Több repülőtársaság átszervezte útjait, fapadosok vették át a magyar légitársaság egykori útirányait. Ennek következtében egyre több "kispénzű" turista érkezik hazánkba, akik kisebb pénztárcájuk miatt kevesebbet költenek (de talán jobban figyelnek ránk, a látnivalóinkra).

Mit gondoltok, hány turista érkezik hozzánk egy évben? A válasz: több mint 33 millió! Ez azért szép eredmény, hogy képesek vagyunk lakosaink számát megháromszorozni. Budapest utcáit járva igen gyakran hallani idegen szót. Sok az olasz, spanyol vendég, ők a fapadosokkal érkeznek, s többnyire diákok. Egyre több az orosz és egyéb szláv turista, ők általában magasabb igényekkel és gazdagabb pénztárcával jönnek.

A legtöbb szállóvendég a 3 csillagos szállodákban van, bár nő a kereslet a 4-5 csillagos hotelek iránt is. Szép számmal épül, épül ilyen jellegű szálláshely Budapesten és vidéken egyaránt.

A kisebb szálláshelyeket, mint például a falusi szálláshelyeket és magánvendégházakat nem tartalmazta az emlitett statisztika. Saját tapasztalatunk, hogy aki utazik, annak szállásra igenis szüksége van. Köszönjük, hogy tavaly mi is jó évet zárhattunk, s hogy egyre több a visszatérő vendégünk!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése