2013. április 8., hétfő

Virágcserép

Végre tavasz van! A márciusi hó és áprilisi eső után süt a nap, s hivogat a kert! Irány, ültessünk valamit!

Biztosan vannak dugványaink, tulipánhagymáink a korábbi évekből. Az is lehet, hogy vannak mindenféle cserepeink és lim-lomjaink, amivel nem tudunk mit kezdeni. Most vegyünk elő minden eddig használhatatlannak gondolt dolgot, s párositsuk őket a növényekkel. Meg fogunk lepődni, milyen egyszerű, ám mégis kreativ megoldásokat kapunk eredményül.

 Ki mondta, hogy nem lehet virágot ültetni cipőbe vagy gumicsizmába? Svájci kirándulásunk alkalmával egy bejárati ajtóra akasztva egy kiszolgált túrabakancs szolgált virágcserépül. Szóba jöhet pár nélküli cipő, gyerek által kinőtt csizma. A lényeg, hogy a virágot a cseréppel együtt helyezzük a cipőbe.


Virágcserépként, illetve virágtámaszként használhatunk talicskát vagy akár egy megkopott biciklit is. A bicikli kerekeire futtassuk fel a növény hajtásait, a csomagtartóra illetve a kormányra cserépben helyezhetünk virágokat. A talicska rakterébe bármilyen növénykompoziciót elhelyezhetünk.


Virág kerülhet ütött-kopott komód fiókjaiba, vagy egy régi bőröndbe. Nyissuk ki a bőröndöt, s helyezzük el egymás mellett a növényeket. A komód ajtaját félig kihúzva használhatjuk ültetésre, vagy éppen a fiókot a falra akaszthatjuk.


Mindenkinél akad otthon használt autógumi. Ez önmagában elég csúnya és a környezetre is káros, de éppen ezért kovácsoljunk előnyt ebből, tegyük használhatóvé és széppé. Egymás mellett egy sorban, akár csak egyszerű fűkupacokkal mutatós szegélyt képezhetünk.


A fotós ötleteket a www.nlcafe.hu-ról vettük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése