2012. március 5., hétfő

Helyi pálinkák

 Irtuk éppen a pálinkafőzés mikéntjéről, s saját készitésű pálinkánkról. Ha a saját kinálatunkat nézzük, akkor találhat nálunk alma és szilvapálinkát vagy vegyes főzésűt. Aki egyéb izekre vágyik, annak ajánljuk a helyi manufaktúrák és termelőüzemek kinálatát.

Mándok közelében több gzártót is találunk,  akiknek termékei dijakat nyernek nemcsak hazánkban hanem külföldön is. A Várda Drink Kft Kisvárdán található üzeme nagy mennyiségben gyárt helyi alapanyagokból pálinkát. A kedvencünk a Hollóházi Porcelánkulacsba csomagolt szilva, alma és körte. Ezt megtaláljuk a külföldi üzletekben is.

A Tarpai Manufaktúra Kft. kis mennyiségben késziti dijnyertes termékeit. Hagyományos receptek alapján, régi módszerekkel készülnek a termékek. A pálinkák mellett lekvárokat is készitenek, ráadásul bio védjeggyel.

A Zsindelyes Pálinkafőzde Érpatakán található, ami még mindig Szabolcs megye! A pálinkának nemcsak a csomagolása és design-ja figyelemfelkeltő, hanem a minősége is. Ráadásul a Zsindelyes Kóstolóházban igencsak falusi szivélyességgel fogadják a kedves betérő vendégeket. A kinálatot felsorolni sem lehet, ágyas, mézes és törkölypálinkák várják az inyenceket.

Jó kóstolgatást, jó betérést kivánunk valamelyik szabolcsi üzembe!

Várda Drink

Cikk a Tarpai Manufaktúra Kft-ről

Zsindelyes Pálinkafőzde

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése