2012. március 30., péntek

Világfalu

Egy elmélet szerint a világ lapos: egyre gyorsabban elérhetjük a más országokban és kontinenseken élő embereket, órák alatt utazhatunk egy másik világba, s üzenetünk másodpercek alatt ér el bárkit a világ túlsó felén.

Egy másik elmélet szerint a világ egy nagy falu, ahol mindenki kapcsolatban van a másikkal. A tudósok szerint 6 kapcsolaton keresztül bárkit elérünk a Földön. Vagyis az ismerőseink ismerősei által közvetve gyakorlatilag bárkivel kapcsolatba léphetünk a Földön élő 7 milliárd ember közül.

Ezen elméletek ihletésére most új sorozatot inditunk a blogunkban. Ha Mándokra, s a vendégházunkba nem is jön el azonnal vendégként a  fél világ , mi megyünk el szétnézni a nagyvilágba.

Számtalan Mándokon született ismerősünk él távoli országokban, jóbarátaink szétszóródtak a világ 5 kontinensén. Most összegyűjtjük őket. Hetente egy-egy távoli országban élő kedves barátunk saját gondolataival járul hozzá blogunkhoz. Beszámolnak az általuk ismert ország szokásairól, hagyományos értékeiről, a falusi életről, az ottani vidéki turizmusról.

A Világfalu bejegyzésekkel egy Föld körüli utazást teszünk elérhetővé. A beszámolókból ötletet és hitet merithetünk, hogy más országokban is hasonló nehézségékkel vagy éppen áldásokkal küzdenek az emberek. Megnézhetjük, hogy mit csinálnak ők, a távoli országokban élő vidékiek másként, jobban, vagy hatékonyabban.

Jó utat kivánunk!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése